Saturday 4 June 2016

Pastrmka sa krompirom







NAŠ RUČAK OD JUČE

Spremao je moj sin, ne znam da li ste nekada koristili talandaru. jako korisna  *spravica*

Potrebno je za 3 osobe
3 pastrmke
začin po želji, bosiljak, majčina dućica, so po ukusu
1/2 kg krompira

Pastrmku operite, posolite i u njenoj unutrašnjosti utrljajte začine, pustite neko vreme da upije začine.


Za to vreme naložite vatru i nagrejte talandaru, malo pouljite stranice i kada se dobro zagreje, stavite pastrmku prema ivici talandare, da se natenane prži


Vodite računa da vam vatra ne bude jaka


Mi koristimo jednu staru šerpu u njoj naložimo vatru,iznad nje stavimo talandaru i dodajemo drva prema potrebi.
Očistite mlad sitniji krompir i kada je riba već na pola gotova, otpustila je ulje u sredini talandare, dodajte pažljivo posoljen krompir

Stalno dugačkom drvenom kašikom mešajte krompir, kako bi se ravnomerno upržio. Sve to radite u bašti, kao da ste na izletu





Kada riba i krompir dobiju lepu zlatno žutu boju servirajte na tanjir i odmah onako vruće, servirajte u bašti. prijaće vam, sigurna sam. Uz domaće kravajčiće, uživanje je potpuno. Vi probajte, pa javite!




Moja ćerka Vesna je bila majstor za hleb, mek, kao duša



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...