Tuesday 31 January 2017

Carska pita







Za ovu pre svega bogatu, ukusnu i lepu pitu potrebno vam je


12 komada punijih kora za pitu
3 komada jaja
2 dl jogurta
3oo grama drobljenog sira
1/2 praška za pecivo
100 grama tanko narezanog suvog vrata
100 grama pečenice
100 grama njeguške pršute
1 dl pirinčanog ulja

Možete koristiti bilo koje suhomesnate proizvode, ovo je bio moj izbor

Umutite jaja, dodajte jogurt,mrvljeni sir, prašak za pecivo i ulje, nemojte soliti
Od kora napravite dva rolata sa po 6 kora.
Položite prvu koru, premažite je samo uljem, drugu i svih ostalih pet kora premažite filom od jaja i sira

Preko poslednje šeste premazane kore, poredjajte  prvo jednu vrstu suhomesnatog, zatim drugu i na kraju treću vrstu, tako da prekrijete celu koru, kao na slici


                                                       
                                          Sve premažite filom i zamotajte u rolat.  Na isti način napravite i drugi rolat



                   Poredjajte u podmazan pleh, premažite sa malo preostalog fila i pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni. Ja sam svoje rolate presekla na pola, jer mi je pleh bio kraći od rolata.


Kada pita porumeni, pleh izvadite iz rerne, pitu prekrijte platnenom salvetom, ostavite da se malo prohladi




                                 Secite ohladjenu pitu i uživajte u predivnom ukusu








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...