Thursday 15 December 2016

Dagnje u kiselom kupusu







Svi u kući volimo kupus, kiseo pogotovu. Nije važno u kom je obliku pripremljen. Kao podvarak, kuvan, sarma ili salata. Mnogo je lakše pripremiti ga sa mesom, sada u dane posta, treba se snaći i probati i nove kombinacije
Tako je i nastalo ovo moje, jako ukusno, mirisno i hranljivo jelo

 Potrebno vam je

1,5 kg kiselog kupusa
2 glavice crnog luka
1 struk praziluka
300 grama Dagnji
2,5 dl. ulja
 2 lista lovora
3 grančice majčine dušice
1 kašika sušenog povrća
1 kašika aleve paprike
nekoliko zrna bibera

U šerpi u kojoj ćete kuvati kupus, sipajte ulje, zagrejte na vatri i dodajte na rebarca isečen crni luk i na kružiće praziluk. Pržite dok jedan i drugi porumene.


Dagnje ocedite od viška vode, ako koristite zamrznute. Ocedjene stavite ih preko uprženog luka i dinstajte desetak minuta, zatim dodajte kupus. Sve lagano promešajte




Dodajte zatim sušeno povrće, lovorov list, biber i alevu papriku. Sve dobro promešajte. Nalijte sa 3dl vode. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri bar sat vremena. Pri kraju kuvanja, dodajte majčinu dušicu.
Poslužite topao kupus sa  projom, onom domaćom, običnom bez ikakvih dodataka






PRIJATNO





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...