Tuesday, 4 April 2017

Koprivnik sa pirinčem i šafranom








Za ovo posno vrlo ukusno jelo potrebno vam je

Oko 500 grama mladih kopriva
1 struk praziluka
2 veće glavice crnog luka
1, 5 dl ulja
1 šargarepa
1/2 korena celera
2 šoljice pirinča
soli po ukusu
malo šafrana
200 grama posnog kačkavalja



Ja sam koristila samo vrhove kopriva, operite ih u rešetkastoj posudi pod mlazom vode i ostavite da se ocede. Praziluk oprati, crni luk oljuštiti i oprati. Oba luka iseći sitno. Ugrejati ulje na vatri, sipati oba luka, malo prodinstati pa dodati narendanu šargarepu i celer, zatim dodati koprive sve dinstati bar još desetak minuta
kada se sve uprži dodati opran pirinač


Dodati kašičicu soli, kašičicu aleve paprike i šafran, sve promešati, probati ukus, ako je potrebno dosoliti. Naliti vodom da ogrezne i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče.



Kada voda uvri, probajte da li je kuvan pirinač, ako jeste, izvucite posudu i pospite rendanim posnim kačkavaljem. Vratite na 5 minuta u rernu da se zapeče



Poslužite toplo, isecite na parčiće po vašoj želji















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...