Monday 2 March 2015

Posni keksići sa limunom







  •             250  grama margarina                       
  •       200 grama prah šećera 
  •              1, 5 dl ulja  
  •             1 limun                
  •       oko 400 grama brašna                     
  •       malo džema                      
  •       1 šoljica šećera u prahu za posipanje 

  •   Malo razmekšati margarin, pa dodati ulje i šećer u prahu, narendane kore od 1/2 limunai sok od 1/2 limuna. Sve lepo  sjediniti  dodati brašno i umesiti testo da bude mekano i da se ne lepi za prste          
  •   Razviti testo debljine, koliko vi želite da vam budu keksići, ja sam pravila tanje. Sad modlama koje vi imate vadite keks.

  •   Redjajte u pleh i pecite na temperaturi od 200 stepeni 10-15 minuta, ostavite ih da budu beli.

  •   Možete ih služiti posute šećerom u prahu ili ih filovati po dva. Ja sam pola-pola. Dobro je kad imate neki džem kiselkastog  ukusa. Ja sam filovala džemom od dinja i kiselih jabuka.
  •     Mogu dugo da se održe ako ih stavite u kutiju sa poklopcem, možete ih i zamrznuti. Vrlo malo im je potrebno da se  
  •     razmrznu i da ih poslužite.










4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...