Sunday, 22 November 2015

Kocke od kiselog kupusa sa belim lukom





                      Za ovu ukusnu, zdravu, dekorativnu salatu potrebno vam  je


1 glavica kiselog kupusa
 1 glavica belog luka
 1 manja veza lišća peršuna
 1 kašičica začina C
 1, 5 dl ulja
 1 kašičica domaće aleve paprike

Od glavice kupusa odvojiti listove,  od svakog lista odseći korenasti deo kao za sarmu.
Ugrejati ulje pa propržiti iseckan beli luk, dodati začin C i alevu papriku.


U širu plitku posudu položiti jedan list kupusa. preko rasporediti kašiku pripremljenog preliva, posuti peršunom,  redjati tako dok utrošite materijal. Preko preliva na zadnjem listu posuti  još malo aleve paprike.  Ostaviti na hladnom neko vreme da kupus upije preliv.
Pažljivo iseći kocke željene veličine i servirati




Beli luk i začini daju ovoj salati prelep ukus






3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...