Prokelj salata
Prokelj se svrstava u porodicu kelja. Prokelj se kod nas može gajiti na otvorenom ili staklenicima.
Pomaže kod umora i neodstatka radne energije, poboljšava raspoloženje, odstranjuje vodu iz organizma i pomaže kod mršavljenja, donosi više vitalnosti i životne snage, jača imunitet i još mnogo toga korisnog i zdravog imamo od prokelja.
Za ovu salatu potrebno je
300 grama prokelja
1 vezica lisnatog, kovrdžavog kelja
1 kašika soka od limuna
1 kašika maslinovog ulja
50 grama dimljenog posnog kačkavalja
Prokelj ili kelj pupčar očistiti od spoljnih listova i odseći zadebljanje. Staviti u posudu u kojoj će se kuvati, preliti vodom, dodati malo soli,poklopiti i pustiti da vri desetak minuta
Vezicu lisnatog prokelja očistit od tvrdih delova i spustiti preko već probarenog kelja, poklopiti i skloniti sa vatre, ostaviti tako u toploj vodi pet minuta
Poslužite uz ribu, meni se dopada i samo sa hlebom, raženim pogotovu
Seme za ovaj lisnati kelj ili kako sam ga ja krstila Livadski kupus, dobila sam od moje drage prijateljice Dubravke. Posejala sam u svojoj bašti i evo raznih djakonija od njega.
,
Znaš da ja obožavam sve članove kupusarske porodice. Tako je i ova salata meni super!
ReplyDeleteZnam draga moja, meni se takodje dopadaju
ReplyDelete