Posna heljdo pizza
Prvi put koristim brašno od heljde, nije ga bilo kod nas u prodavnicama, juče sam napravila izvanrednu, ukusnu, posnu Pizzu
Potrebno je za podlogu
200 grama heljdinog brašna
200 grama običnog brašna
1/2 praška za pecivo
1/2 kašičice soli
0,3 dl malinovog ulja
2 dl vode
za fil
150 grama kečapa
2 struka mladog crnog luka,
100 grama mariniranih šampinjona
100 grama dimljenih papalina
100 grama posnog kačkavalja
1 kašika maslinovog ulja
vezica Rukole
Zamesite testo od navedenog materijala, podmažite tepsiju i rukama rasporedite testo, viljuškom izbockajte testo
Preko testa prvo premažite kečap,onda crni luk, zatim šampinjone, dimljene papaline
Preko svega narendajte kačkavalj i prelijte kašikom ulja
Stavite u zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta, dok porumeni
Preko pečene pizze, pospite svežu Rukolu i uživajte u predivnim ukusima
Prvom prilikom na naš dan bez mesa ovo pravim. Fantastično je!
ReplyDeleteNećeš sepokajati mila moja,odličng je ukusa, hvala na komentaru
ReplyDelete