Thursday, 12 May 2016

Breskve punjene čokoladom





Ovo je recept moje ćerke Vesne, napravila je prekrasne *breskve*,  moje nisu bile tako lepe.
Uspeh svakog roditelja je da ga deca nadmaše, da više nauče i znaju od svojih roditelja, srećna sam baš.
Stranica Olitalia Srbija nagradila je ovaj recept paketom svojih proizvoda

Za ove Breskvice potrebno vam je

1 šolja za belu kafu ulja 1 šolja za belu kafu šećera 3 komada jaja brašno prema potrebi da se dobije testo koje se ne lepi za prste 1 prašak za pecivo 
Fil 300 grama šećera 1dl. vode 1 margarin 100 grama čokolade malo mrvica od ispečenog testa 1 ekstrat od jagode 1 ekstrat od kruške



Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i zamesite brašnom kome ste dodali prašak za pecivo. Od dobijenog glatkog testa koje se ne lepi za prste pravite male kuglice i redjajte ih u pleh. Pecite na 200 stepeni petnaestak minuta. Sačekajte da se malo prohlade i pažljivo nožem izdubite mesto za fil.
 Šećer ušpinujte sa vodom, dodajte margarin, sklonite sa vatre i umešajte omekšalu čokoladu, dodajte filu malo mrvica koje ste dobili od pečenih breskvica. Sve promešajte, stavljajte fil u svaku lopticu i onda ih spojite po dve. Pripremite dve posudice u svaku sipajte po jedan ekstrat, 2 kašike šećera i 1 dl vode, promešajte da se šećer otopi. Dobijenu filovanu breskvicu ovlaš provucite 1/2 u crveni rastvor i drugu polovinu u žuti rastvor, valjajte ih u mrvice od breskvica koje ste prethodno pustili kroz blender.










 Prelepog su ukusa






















1 comment:

  1. Bravo Vesna,bas su lepe breskvice,cestitam na nagradi!Gvozdena,divno sto tvoja cerka voli kulinarstvo ;) <3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...