Wednesday 21 September 2016

Zeleni paradajz i šargarepa u tegli






  • 1,5 kg zelenog paradajza
  • 3 korena šargarepe
  • 5 kašika šećera
  • 1,5 dl alkoholnog sirćeta
  • 2 kašike soli


Paradajz i šargarepu dobro oprati. Šargarepu oljuštiti, paradajzu odstraniti peteljku. Iseći ga na deblje krugove, šargarepu iseći na trake ili prutiće, po želji.

Preko pripremljenog povrća preliti sirće, dodati so i šećer i lagano promešati. Prekriti platnenom salvetom i ostaviti pola sata da malo omekša. Pažljivo ređati u teglu, koja se može zatvoriti metalnim poklopcem.


Kada napunite teglu, ako je veća jednu, ako nemate veću onda u više manjih tegli, prelijte sokom koji je povrće pustilo. Tegle dopunite hladnom vodom i dobro zatvorite.

Uzmite veći lonac, na dno stavite *trulekx* krpu, preko krpe tegle i nalijte vodu da prekrije poklopac. Stavite na vatru, ostavite da vri 15 minuta, od početka vrenja. Ostavite u loncu da se tegle ohlade. Služite preliveno uljem i seckanim belim lukom. Vek trajanja-neograničen.












































































No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...