Thursday 1 December 2016

Ajme, koliko nas je" rezultati igrice za novembar

Draga prijateljica, vrsna kulinarka Zorica Pavlović, izabrala me je za domaćicu meseca novembra u igrici

Ajme, koliko nas je"


Prihvatila sam tu lepu ulogu i potrudila se da  izvršim zadatak, kolikoliko mi moje znanje dozvoljava.
Od srca zahvaljujem dragim kulinarkama-blogerima,koje su se odazvale mom pozivu. 
Za namirnicu u ovom mesecu, izabrala sam batat-slatki krompir. Kasnije sam saznala da je teško doći do ove namirnice, pa je možda i to razlog što je u ovoj igrici učestvovalo 11 blogerki, sa 20 recepata,  ja dvanaesta, kao domaćica.
Hvala Marini Jevtić,koja je prva *probila led* i na samom početku igrice poslala svoje recepte.
Razbila je moj strah, da možda i neće biti učesnika

 Prvi njen receptDrugi recept

BATAT NA PATLIDZANU SA ZACINIMA & SWEETPOTATO ON EGGPLANT WITH SPICES


Treći recept


BATAT NA PATLIDŽANU SA ZAČINIMA & SWEETPOTATO ON EGGPLANT WITH SPICES/sa dodatkom krompira,praziluka, tikvice i crvene paprike/


Kata Vuletić je druga    učesnica ove igrice,poslala nam je odličan recept za kolač sa batatomZorica Pavlović je treća učesnica, dugujem joj veliku zahvalnost na pomoći oko realizovanja ove igrice. Ona je po meni, majstor, nad majstorima,što se kuhinje tiče, ali i svega ostalog

prvi njen receptdrugi recepttreći recept


četvrti recept


peti recept


šesti recept

                                 http://pomoravka1.blogspot.ca/2016/11/spicy-baked-sweet-potatoes.html


Naša sledeća učesnica je Tanja Cvet, od nje smo dobili divan recept sa batatomMoja draga Dubravka me ne zaboravlja i nikada me ne ostavlja na cedilu. Zahvaljujući njoj sam počela da pišem svoje recepte na blogu. ona mi je i *otvorila* blog. Hvala draga moja mlada, prelepa prijateljice. 
prvi receptdrugi recept


treći recept


http://dzolistic.blogspot.co.nz/2016/08/krem-corba-sa-bundevombatatom-i-kokos.html


Marija Štefek Rukavina je sledeća naša učesnica, prelep recept za mekano pecivo sa batatomHvala i Petri Martinjak, što nam je poslala odličan recept za ovu igricuKristina Gašpar, sa bloga domaćica, *snašla* se i umesto batat krompira poslala nam je recept sa šargarepom. Slični su po boji, a imaju i slatkast ukusNataša Pantelic učestvuje sa prelepim receptom Kinoa sa slatkim krompirom

Na kraju, zahvalnost, dragoj Ingrid Perisa za divan, brz recept za ukusnu salaticu sa batatom
Draga Sanja Gostović, poslala nam je prelep recept za medenjake sa slatkim krompiromJoš jednom od srca hvala svim učesnicama u ovoj lepoj igrici. odlučila sam da svoje recepte ne prikažem danas, jer su vaši recepti sasvim dovoljni. Moje recepte uvek možete pogledati, ako posetite moj blog.

Sa zadovoljstvom objavljujem da će kuvarica za mesec decembar biti Dubravka Belogrlić sa bloga
http://dzolistic.blogspot.rs

Svi recepti su mi podjednako dragi, pokušaću da svaki isprobam u svom loncu jer imam tu sreću da sam sama proizvela batat u svojoj bašti.
Pravila kažu da treba izabrati najbolji recept, a to je  Kinoa sa slatkim krompirom i avokadom od Nataše Pantelic
Zamolila bih Natašu da mi ostavi svoju adresu, zaslužila je nagradu

Još jednom veliko HVALA 

8 comments:

 1. Gvozdena,svi recepti su divni i slicice odlicne,a tvoj izbor u namirnici pun pogodak!
  ČESTITAM DOBITNIKU NAGRADE-NATASI,KAO I DOMAĆICI MESECA,DRAGOJ DUBRAVKI!!!!

  ReplyDelete
 2. Bravo Gvozdena i čestitam ti na uspešno urađenom poslu..čestitam svim učesnicima,pobedniku i naravno, našoj novoj domaćici Dubravki i jedva čekam njenu izabranu namirnicu za ovaj lepi mesec....

  ReplyDelete
 3. Hvala Zoko, ti si žena ZMAJ u svakom pogledu, divim ti se. Godinama sam pratila tvoje recepte na Serbian Cafe-u, a nastavila sada na tvom blogu.

  ReplyDelete
 4. Draga Gvozdena, bravo i sve čestitke tebi i učesnicama na divnim receptima. Čestitke i za izabrane Natašu i Dubravku (Džoli) kao novu domaćicu. Na žalost i ovaj put nisam mogla da učestvujem iako sam pripremila recepte ali nisam mogla da ih objavim iz već poznatog razloga. Vidiš da ništa od onda nisam objavila već sve pratim preko telefona. Nadam se da ću do kraja meseca imati moj kompjuter da bih mogla ovaj put da učestvujem.

  ReplyDelete
 5. Hvala Sneška na komentaru, sigurna sam da bi učestvovala i ti, ali *viša sila* spreči kad se najmanje nadaš. Pozdrav

  ReplyDelete
 6. Draga Gvozdena, cestitam ti na odlicno obavljenom poslu, tema je bila fenomenalna ali to je zato sto smo imali vrhunsku domacicu. Cestitam Dubravki na ulozi nove domacice i naravno jedno veliko hvala za izabran pobednicki recept. Veliki pozdrav!

  ReplyDelete
 7. Hvala draga Nataša, domaćica je malo neuka, što se tiče kompjutera, znam da je objava trebala biti lepše uobličena, ali trudila sam se koliko je bilo u mojoj moći.
  molim te napiši mi svoju adresu

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...