Tuesday, 24 July 2018

Šarena tepsija








Za ovo ukusno jelo nije Vam potrebno mnogo vremena za pripremu, dopašće vam se sigurno,jer povrće  možete birati po svom ukusu. Ja sam koristila

1 plavi patlidžan srednje veličine
2 crvena paradajza
2 paradajza  boje narandže
1 glavica crnog luka
2 paprike zelene boje
1 papriku crvene boje
200 grama tvrdog ovčijeg sira 
3 kašike ulja
soli po ukusu
malo peršunovog lista



Povrće operite, plavi patlidžan isecite na krugove sa korom, posolite malo i ostavite neko vreme da otpusti sok. Zatim ga stavite na cediljku da se ocedi.
Papriku isecite na ploške veličine kolutova plavog patlidžana
Paradajz takodje isecite na krugove, neka bude iste debljine kao plavi patlidžan.
Sir isecite na parčiće, takodje debljine kao plavi i crveni paradajz, ostavite jedno parče sira za rendanje



Podmažite  celu tepsiju. Ja sam počela prvo da redjam srednji red, onda ova dva sa strane, pospite peršunom i kolutićima crnog luka




Odozgo narendajte sir i prelijte ostatkom ulja
Zagrejte rernu na 200 stepeni, tepsiju prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu da se peče.
Posle petnaestak minuta pečenja, sklonite foliju i ostavite još nekoliko minuta da se zapeče.
Toplo jelo poslužite uz salatu po želji








Ovo jelo možete pripremiti i u posnoj varijanti, ako umesto sira koristite posni kačkavalj








No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...