2 bloka smrznutog lisnatog testa
1 kg očišćenih nakiselih jabuka
6 kašika kristal šećera
3 kašike ulja
1 kašičica cimeta
50 grama listića badema
1 kesicu vanuilin šećera
prah šećer za posipanje
Lisnato testo stavite na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Za to vreme operite jabuke. Isecite ih na polovinu po dužini. Očistite od semene lože. Secite tanke kriške, vodite računa da budu bar približno iste veličine i debljine.
Jednu tablu testa razvucite oklagijom u veličini pleha u kome ćete peći pitu.
Redjajte kriške jabuka po dnu testa, tako da po malo prekriju jedna drugu, kao na slici. Pospite kristal šećerom i cimetom
Odozgo pospite listićima badema i prelijte uljem. Oklagijom razvucite drugu tablu testa na istu debljinu kao prvu.
Četkicom je premažite vodom u koju ste dodali kašičicu šećera. Testo isecite na trake iste širine.
Preko jabuka od dobijenih traka *ispletite* mrežu. Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite pitu da se peče. Pecite je dvadesetak minuta dok porumeni.
Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo prohladi
Prohladjenu pitu pospite šećerom u prahu,kome ste dodali kesicu vanilin šećera.
Secite pitu i poslužite. Prijatno Vam bilo
No comments:
Post a Comment