Za ovu ukusnu pastu koristila sam testeninu koju sam sama pripremila
Za ovu testeninu potrebno je
200 grama pečenog ili kuvanog ljubičastog batat krompira
1 jaje
na vrh noža soli
brašna po potrebi da se zamesi tvrdo testo
Oljušten pečeni ili kuvani krompir prvo izgnječite viljuškom, zatim dodajte 1 jaje. Mutite mikserom da se lepo sjedini i da dobijete glatku masu
Dodajte brašno kako biste zamesili malo tvrdje testo koje se neće lepiti za ruke i sto
Ovako dobijeno testo oklagijom razvucite u što tanju koru. Dobro pobrašnite radnu površinu i testo.
Secite testeninu u oblicima po vašoj želji
Ovako dobijenu testeninu možete odmah kuvati i pripremati pastu. Deo testenine prosušite i ostavite za dalju upotrebu
Predjite na pripremu paste
Skuvajte 300 grama testenine koju ste pripremili na predhodni način
U posudi, -tiganju sipajte 1,5 dl maslinovog ulja dodati 3 glavice na rebarca isečenog crnog luka. Prodinstati malo, onda dodati 3 narezana paradajza koje prethodno oljuštimo. Sve dinstamo da se uprži luk i paradajz, pri kraju prženja dodamo nekoliko celih čeri paradajza i 2 čena belog luka..
Kuvanu testeninu ocedimo , sipamo u činiju za posluživanje.
Preko nje prelijemo dobijeni sos. Narežemo nekoliko listića zelenog i ljubičastog bosiljka, dodamo soli po ukusu. sve lagano promešamo. Na kraju narendamo i parče kozijeg tvrdog sira. Poslužimo toplu pastu. Izgled, ukus i boje su fantastični
Možete napraviti i slatku varijantu, ako u tople kuvane i ocedjene makarone dodate komadić maslaca, smedjeg šećera po ukusu i na kraju mlevene orahe.
No comments:
Post a Comment