Tuesday, 6 August 2019

Hrskavi lepeza patlidžan























Plavi patlidžan volimo svi u kući, juče sam na profilu prijateljice Ane pogledala  fotografiju ovog jela.
Tu nije ni potreban recept, priprema je jednostavna, lako se priprema a jako lepo izgleda.

Za ovo jelo za 4 osobe potrebno vam je

3-4 plava patlidžana  -zavisi od veličine-

4 komada jaja

100 grama prezli
100 grama integralnog brašna
150 grama brašna običnog
soli po ukusu
ulje za prženje

Oljuštite patlidžan, isecite ga na šnite debljine 1/2 cm. Svaku šnitu isecite na trakice do polovine  šnite u obliku lepeze. Posolite i ostavite neko vreme da otpusti vodu i omekša. Ovlaš ga ocedite.



Za to vreme umutite jaja, dodajte malo soli. Svaku šnitu prvo uvaljajte u brašno



Onda u umućena jaja


Zatim u mešavinu integralnog brašna i prezli



Najbolje je pržiti ih u fritezi




Pržene složiti na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću




Poslužite ih uz dodatak i salatu

po želji



No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...