Monday 23 December 2019

Crveni carski namaz










Ukus je stvarno carski i izgled ne zaostaje. poslužiće kao namaz ali i kao dodatak uz ribu pečenje ili testeninu, kako vama bude po volji

Ja sam koristila

1 srednji koren narandžastog batat krompira
1  manji koren ljubičastog batat krompira
2 korena cvekle
2 srednja obična krompira
2 crvene paprike
1 zelenu papriku
100 grama šampinjona
50 grama pečenog susama
100 grama kuvanih leblebija
1 dl maslinovog ulja
soli po ukusu
1 kašičicu mlevenog đumbira
Sok od 1 limuna


Krompire, cveklu, papriku i šampinjone operite i isecite na manje komade, sve prelijte vodom da ogrezne povrće, dodajte malo soli i polovinu potrebnog maslinovog ulja. Prekrijte folijom i stavite na tihu vatru da krčka. 
Na polovini kuvanja dodajte leblebiju i  pečeni susam, ako je potrebno dodajte još malo vode i nastavite sa kuvanjem.
Probajte da li je povrće mekano, ako je kuvano, sklonite sa vatre i štapnim mikserom izmiksajte u kašu, polako dodavajući preostalo ulje.
Na kraju dodajte sok od limuna i đumbir u prahu, probajte, pa ako je potrebno dodajte još soli.






Sipajte u teglicu i držite u frižideru do kraja upotrebe




Jako je ukusan i koristite ga po vašoj želji i ukusu, odličan je za doručak, ručaki večeru






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...