Monday, 21 March 2016

MLADENČIĆI


MLADENČIĆI




Za ove posne MLADENČIĆE potrebno vam je

1 kilogram oštrog brašna tip 400
2 dl mleka od ovsenih pahuljica
3 dl mlake vode
1 dl ulja
3 kašike smedjeg šećera
1/2 kašičice soli
1 parče svežeg kvasca
rendana kora od 1/2 pomorandže

Za premazivanje

na vrh kašičice sode bikarbone
malo vode





Pomešajte mleko i vodu, dodajte šećer i kvasac, pa mešajući otopite kvasac. U brašno umešajte so i sitno rendanu koru od pomorandže. Pomorandžu prvo dobro operite.  Kada kvasac  otopite, dodajte ulje i zamesite testo.
Ostavite testo na toplom mestu prekriveno folijom bar 20 minuta,  da naraste.

Nadošlo testo premesite.







Ja sam ih pekla u silikonskom kalupu za projice i mafine, možete ih peći u običnom plehu.
Oblikujte mladenčiće, premažite ih četkom, mešavinom sode bikarbone i vode. odozgo pospite malo smedjeg šećera.
ostavite još malo da narastu pa ih pecite u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni







'


Prelepog su ukusa i mirisa od narandže. 
Lepu boju bavarskog peciva dobijaju od premazivanja rastvorom sode bikarbone i vode




























No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...