Thursday 10 March 2016

Pogača sa kuvanom pšenicom

               




Za ovu pogaču potrebno vam je

600 grama brašna
2 dl. mleka
1 dl vode
2 komada jaja
0,5 dl ulja
200 grama skuvane pšenice
1 kašičica soli
1/2 kocke kvasca

U mleko dodati vodu i podgrejati malo, zatim otopiti kvasac, umutiti jaja, dodati ulje, pa sjediniti sa mlekom i kvasce. U brašno umešati so i kuvanu pšenicu pa zamesiti sa pripremjenim kvascem.
Pokriti folijom i ostaviti na toplom mestu da naraste


Od nadošlog testa oblikovati  pogaču po svojoj želji. Ja sam pravila male loptice i tako formirala pogaču

             
Sipati u šoljicu na vrh kašičice sodu bikarbonu dodati malo vode, razmutiti da se otopi i  premazati pogaču. Ostaviti da pogača prekrivena, na toplom mestu naraste. Peći je na 200 stepeni dok porumeni i dobije izgled bavarskog peciva


Služiti je toplu, mada je  mekana i ukusna i sutra dan














6 comments:

  1. Interesantna kombinacija testa i pšenice. Ovako bi moglo da se umesto pšenice ubaci heljda ili proso. Ovo me zaintrigiralo da probam.

    ReplyDelete
  2. Jako dobro bi biloi sa heljdom, ali ja nemam gde da je kupim, ali probala sam sa ovsenim i raženim pahuljicama, dopada mi se. Hvala puno na poseti

    ReplyDelete
  3. Sviđa mi se ovaj tvoj hleb i meni se sviđa ideja sa heljda ili kinoa...hvala ti na odličnoj ideji za hleb.

    ReplyDelete
  4. Hvala tebi na komentaru i poseti, treba samo probati

    ReplyDelete
  5. Prelepo i nešto novo! Hvala draga

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...