- 3 dl mleka
- 1,5 dl ulja
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 20 g kvasca
- 100 g margarina
- 300 g sira
- malo aleve paprike
- 1/2 šoljice pečenog susama
- 1 kašičica soli
- oko 600 g brašna
- U mlako mleko rastopiti kvasac, dodati 2 komada jaja i ulje pa zamesiti testo sa brašnom kome ste umešali so. Ostaviti petnaestak minuta da naraste, onda odvajati kuglice veličine manje jabuke. Svaku kuglicu oklagijom razviti u lepinjicu za 1cm širu od čaše ili modle kojom ćete vaditi dno korpice.
- Obruč koji ste dobili polako rukama razvlačite kao gumicu za tegle, vodite računa da obruč ne pukne, preklopite ga na pola da dobijete dva obruča.
- Sad ovaj dvostruki obruč polako razvlačite kako biste ponovo preklopili i dobili četvorostruki.
- Razvucite ovaj četvorostruki obruč u veličini dna korpice koga ste prvo pripremili istovremeno rukama uvrtite trakice kako biste oblikovali stranice u vidu pletenica.
- Dno korpice premažite vodom i polako postavite pripremljeni obruč. Gotove korpice redjajte u podmazan pleh. Premažite stranice umućenim žumancetom.
- Tako pripremljene korpice punite filom od izdrobljenog sira kome dodate susam i alevu papriku. Preko svake pospite narendani margarin. Možete ostaviti i ispeći i prazne korpice i njih pospite margarinom.
- Ja sam pravila pola-pola. Pečene sam naknadno filovala istim filom, možete filovati filom po vašem ukusu.
Thursday, 30 June 2016
Slane *pletene* korpice
Labels:
hleb i peciva
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment