Saturday, 2 July 2016

Paprika punjena sirom i šampinjonima











  • 6 svežih paprika
  • paradajz
  • 2 struka crnog luka
  • 2 korena šargarepe
  • 100 g šampinjona
  • 200 g sitnog sira
  • jajeta
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 kašika suvih začina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 manje tikvice
  • Povrće oprati, tikvicu oljuštiti, koristiti deo bez semena.






  • Sipati ulje u posudu, ostaviti dve kašike ulja za prelivanje paprika. Posudu staviti na vatru, dodati naseckan crni luk i pustiti da se malo prodinsta, dodati na kockice isečenu šargarepu i tikvice, prodinstati još malo, pa dodati na listiće isečene šampinjone.
  • Kada se sve lepo uprži, skloniti sa vatre, pa dodati sir.
  • Sjediniti masu, pa dodati jaja, dodati začine i malo soli. Paprike očistiti od semena, a paradajz izdubiti. Meso od paradajza odvojiti u posebnu posudu. Napuniti papriku i paradajz, pa *meso* od paradajza koristiti da zatvorite punjene paprike. 






  • Jednom kašikom ulja podmazati posudu u kojoj će se paprike peći. Ređati punjene paprike i paradajz. Preko paprika preliti ostatak od paradajza, maslinovo ulje i malo suvog začina.
  • Zagrejati rernu na 250 C, staviti paprike i prekriti ih folijom ili pek papirom. Peći prekrivene desetak minuta, pa skloniti foliju i peći dok ne požute. Služiti tople.










2 comments:

  1. Divna ideja za jedan fin ukusan ručak. Uzeću je u obzir za moj dan bez mesa :)

    ReplyDelete
  2. Hvala mila moja, na komentaru, jako su ukusne, ja ih najviše volim sa salatom od paradajza

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...