Paprika punjena sirom i šampinjonima
- 6 svežih paprika
- 1 paradajz
- 2 struka crnog luka
- 2 korena šargarepe
- 100 g šampinjona
- 200 g sitnog sira
- 2 jajeta
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 kašika suvih začina
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 manje tikvice
- Povrće oprati, tikvicu oljuštiti, koristiti deo bez semena.
- Sipati ulje u posudu, ostaviti dve kašike ulja za prelivanje paprika. Posudu staviti na vatru, dodati naseckan crni luk i pustiti da se malo prodinsta, dodati na kockice isečenu šargarepu i tikvice, prodinstati još malo, pa dodati na listiće isečene šampinjone.
- Kada se sve lepo uprži, skloniti sa vatre, pa dodati sir.
- Sjediniti masu, pa dodati jaja, dodati začine i malo soli. Paprike očistiti od semena, a paradajz izdubiti. Meso od paradajza odvojiti u posebnu posudu. Napuniti papriku i paradajz, pa *meso* od paradajza koristiti da zatvorite punjene paprike.
- Jednom kašikom ulja podmazati posudu u kojoj će se paprike peći. Ređati punjene paprike i paradajz. Preko paprika preliti ostatak od paradajza, maslinovo ulje i malo suvog začina.
- Zagrejati rernu na 250 C, staviti paprike i prekriti ih folijom ili pek papirom. Peći prekrivene desetak minuta, pa skloniti foliju i peći dok ne požute. Služiti tople.
Divna ideja za jedan fin ukusan ručak. Uzeću je u obzir za moj dan bez mesa :)
ReplyDeleteHvala mila moja, na komentaru, jako su ukusne, ja ih najviše volim sa salatom od paradajza
ReplyDelete