Za ovu ukusnu pitu potreban vam je sledeći materijal
Za koru
1 jaje
3 kašike kisele pavlake
100 grama putera
1kašičica praška za pecivo
3oo grama brašna
soli po ukusu
za fil
3 kašike maslinovog ulja
vezica špargle
vezica lisnatog kovrdžavog kelja- Kale
100 grama široke zelene boranije
1 manja žuta tikvica
1 vezica vlašca
1 manji praziluk samo zeleni deo
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1 manji paradajz
vezica rukole
cvet majčine dušice
listići svežeg bosiljka
1/2 kašičice mlevenog djumbira
100 grama mrvljenog sira
300 grama belog pilećeg mesa
1 jaje
soli po ukusu
Povrće je iz moje bašte, semenke za žutu tikvicu i kovrdžavi lisnati kelj dobila sam od prijateljice sa Novog zelanda, jako lepo uspeva, boraniju sam na poklon dobila od drage prijateljice iz Valjeva, ništa nije sa pijace
Povrće oprati pod mlazom vode, u tiganju zagrejati ulje pa dodavati izrezano povrće ovim redosledom, prvo boraniju, tikvice, papriku, lisnati kelj, šparglu,obe vrste luka, kada se malo uprži povrće,dodati paradajz i so, još malo prodinstati. Skloniti sa vatre
Umešati mrvljeni sir, na listiće iskidano belo pileće meso, jedno jaje, djumbir, rukolu, cvet majčine dušice, bosiljak. Sve dobro promešati
Pripremiti kalup u kome ćete peći pitu. Ja sam koristila Delimano silikonsku posudu prečnika 20cm,podmazati je uljem
Testo podeliti na dva dela, oklagijom razviti koru veću od posude,položiti je u podmazanu posudu, obložiti dno i stranice posude.Viljuškom izbockati testo
U posudu preko testa rasporediti ravnomerno,pripremljen fil
Razviti drugu koru, iseći je nožem na nekoliko mesta kako bi se napravila mreža i kako bi pita mogla da *diše* i ravnomernije se ispeče
Uz pomoć oklagije preneti koru i njome prekriti pitu. Spojiti krajeve oba testa, premazati pitu maslinovim uljem i staviti u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Pitu peći 20-25 minuta dok kora porumeni
Pečenu pitu prekriti platnenom salvetom, ostaviti je malo da *odmori* i služiti uz kiselu pavlaku
No comments:
Post a Comment