Saturday, 16 July 2016

Novozelandska pita sa povrćem i mesom









Za ovu ukusnu pitu potreban vam je sledeći materijal

Za koru
1 jaje
3 kašike kisele pavlake
100 grama putera 
1kašičica praška za pecivo
3oo grama brašna
soli po ukusu

za fil
3 kašike maslinovog ulja
vezica špargle
vezica lisnatog kovrdžavog kelja- Kale
100 grama široke zelene boranije
1 manja žuta tikvica
1 vezica vlašca
1 manji praziluk samo zeleni deo
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1 manji paradajz
vezica rukole
cvet majčine dušice
listići svežeg bosiljka
1/2 kašičice mlevenog djumbira
100 grama mrvljenog sira
300 grama belog pilećeg mesa
1 jaje
soli po ukusu

Povrće je iz moje bašte, semenke za žutu tikvicu i kovrdžavi lisnati kelj dobila sam od prijateljice sa Novog zelanda, jako lepo uspeva, boraniju sam na poklon dobila od drage prijateljice iz Valjeva, ništa nije sa pijace

Povrće oprati pod mlazom vode, u tiganju zagrejati ulje pa dodavati izrezano povrće ovim redosledom, prvo boraniju, tikvice, papriku, lisnati kelj, šparglu,obe vrste luka, kada se malo uprži povrće,dodati paradajz i so, još malo prodinstati. Skloniti sa vatre


Umešati mrvljeni sir, na listiće iskidano belo pileće meso, jedno jaje,  djumbir, rukolu, cvet majčine dušice, bosiljak. Sve dobro promešati


Pripremiti kalup u kome ćete peći pitu. Ja sam koristila Delimano silikonsku posudu               prečnika 20cm,podmazati je uljem


Testo podeliti na dva dela, oklagijom razviti koru veću od posude,položiti je u podmazanu posudu, obložiti dno i stranice posude.Viljuškom izbockati testo


U posudu preko testa rasporediti ravnomerno,pripremljen fil


Razviti drugu koru, iseći je nožem na nekoliko mesta kako bi se napravila mreža i kako bi pita mogla da *diše* i ravnomernije se ispeče


Uz pomoć oklagije preneti koru i njome prekriti pitu. Spojiti krajeve oba testa, premazati pitu maslinovim uljem i staviti u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Pitu peći 20-25 minuta dok kora porumeni


                                    




Pečenu pitu prekriti platnenom salvetom, ostaviti je malo da *odmori* i služiti uz kiselu pavlaku





































No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...