Sunday, 16 October 2016

Prženi fileti lososa






Losos je vrlo kvalitetna  i hranljiva riba, meso joj ima divnu blago narandžastu boju. Na bilo koji način da je pripremite, nećete pogrešiti 

Potrebno vam je

800 grama fileta lososa
1 dl. maslinovog ulja
sok od jednog limuna
50 grama prezli
kašičica soli
vezica sveže rukole
 vezica svežeg vlašca
1 kašičica sušenog ruzmarina



Filete isecite na željene komade, posolite ih, prelijte sokom od limuna i pospite sušenim ruzmarinom
Ostavite bar pola sata prekrivene, kako bi upili sokove i miris.
U tiganju zagrejte ulje, komade uvaljajte u prezle i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu i kratko propržite sa obe strane da porumene



Rukolu i vlašac nasecite i pospite preko prženog lososa







Uz prženi Losos poslužite krompir pire


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...