Monday 4 December 2017

Posne batat bombice







U danima Božićnjeg posta, dobro će doći ovo ukusno predjelo, za slavlja ali njima ćete obradovati i Vaše ukućane.

Potrebno je
200 grama pečenog ili kuvanog batat slatkog krompira
200 grama očišćene od kostiju i kožice pečene pastrmke
50 grama susama
3 kašike prezli
1 kašika maslinovog ili pirinčanog ulja
1 kašika limunovog soka
na vrh kašičice mlevenog djumbira
soli po ukusu
Pečeni slani kikiriki po potrebi

za posipanje

100 grama dimljenog posnog kačkavalja
vezica luka vlašca

Cvet nevena za ukrašavanje

Jestive korpice po potrebi

Oljuštite krompir i izgnječite viljuškom.




Dodajte  usitnjenog *mesa* od pečene ili pržene pastrmke. Prethodno skinite kožicu i očistite od kostiju.



Susam ispecite na tihoj vatri sa prezlama uz dodatak ulja, prohladite malo i dodajte prethodnoj masi.


Dodajte još djumbir, malo soli i limunov sok, viljuškom sjedinite masu. Narendajte kačkavalj



Formirajte kuglice u svaku kuglicu stavite pečeni kikiriki i uvaljajte ih  u rendani kačkavalj i pospite seckanim vlašcem



Zapakovane u lepu činiju mogle bi da Vam posluže i kao poklon dragim prijateljima




Servirajte ih u jestive korpice, niko im neće odoleti, verujte mi na reč



Ja sam im dodala jestivi nevenov cvet iz svoje bašte, Vi možete aranžirati po svojoj volji





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...