Wednesday 20 June 2018

Posna lenja pita sa breskvama







U danima posta dobro će Vam doći ovaj ukusni voćni kolač. Umesto bresaka možete koristiti voće koje imate, ali sa breskvama je ukus stvarno predivan
 Za ovu lenju pitu potreban je sledeći materijal

Za testo
150 grama šećera u prahu
1,5 dl ulja
250 grama margarina
rendana kora od 1/2 limuna
0, 3 dl  kisele vode
450 grama brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za fil
1 kilogram od koštica očišćenih bresaka
100 grama šećera
4 kašike griza

Umutite, margarin ulje i šećer, dodajte rendanu koru limuna i kiselu vodu. Sve sjedinite muteći mikserom ili viljuškom.
Zamesite brašnom kome ste dodali prašak za pecivo.
Pleh veličine 30x20 podmažite, dve trećine testa rasporedite po dnu pleha.
Preko testa pospite dve kašike griza, odozgo rasporedite breskve isečene na kriške.


                       Preko breskvi pospite šećer i preostali griz


Odozgo ravnomerno narendajte preostalo testo
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta

Pečenu pitu izvadite iz rerne, prekrijte platnenom salvetom i pustite da se malo prohladi


Prohladjenu pitu pospite šećerom u prahu i secite  u oblike po Vašoj želji, kocke, štanglice ili u obliku romba










No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...