Ovo je vrlo zahvalno jelo, priprema se posle prazničnih dana. Skoro uvek za veće praznike, kao što je Vaskrs, Božić i krsne slave ostanu nam komadi pečenja. Jedemo pečenje dva dana i onda izgubimo želju za njim. Takvo pečenje možemo iskoristiti za ovo ukusno jelo.
Nije bitno koja vrsta pečenja je u pitanju. Važno je da je meso već pečeno. Možete iskoristiti preostale pljeskavice i ćevape.
Sastav
1 kilogram na krupne komade narezanog svežeg kupusa
300 grama pečenja, ja sam koristila guščije pečenje
3 glavice crnog luka
1 koren šargarepe
1/2 korena celera
1 dl mlevenog paradajza
2 kašičice aleve paprike,
2 lista lovora
malo sveže nane
1 kašičica soli
200 grama svinjske masti
Zagrejati mast na tihoj vatri, dodati na rebarca krupno isečen crni luk, na tračice isečenu šargarepu i celer.
Sve zajedno dinstati da omekša, dodati mleven paradajz, još kratko prodinstati. Zatim dodati so i alevu papriku
Na dno šerpe u kojoj će se kuvati kupus sipati 2-3 kašike zaprške. Pripremiti kupus
Preko zaprške poređati red isečenog kupusa, ponovo zapršku, preko zaprške komade pečenja
Ponavljajte ovim redosledom dok imate materijala. Odozgo mora da bude zaprška. Dodajte još svežu nanu i listove lovora. Poklopite šerpu i ostavite da krčka dvadesetak minuta..Dobro je uz kupus poslužiti i projice..
Recept je na blogu pod nazivom *moje cvetne projice*
Prijatno
No comments:
Post a Comment