Ovaj ukusan ručak pripremićete za vrlo kratko vreme
Potrebno je
2 manje mlade tikvice
200 grama Batat-slatkog ljubičastog krompira
200 grama pečurki-ja sam koristila bukovaču
1 kašika maslinovog ulja
soli po ukusu
luk vlašac
rukola
Ja imam tu sreću da je svo povrće koje sam koristila iz moje bašte.
Bukovača je izrasla na panju u bašti, mekana, bela kao mleko i odličnog ukusa
Tikvice samo operite, krompir oljuštite i sve narežite na kolutove debljine 1/2 cm. Pečurke samo obrišite, ako je potrebno.
Zagrejte gril tiganj, dodajte maslinovo ulje i kratko sa obe strane grilujte prvo tikvice, zatim pečurke, na kraju krompir.
Krompir morate grilovati malo duže,probajte viljuškom kada je gotov. Povrće slažite u posudu i posolite po ukusu
Pre serviranja po grilovanom povrću pospite vlašac i rukolu.
Poslužite uz salatu po želji
No comments:
Post a Comment