Monday 23 February 2015

VOĆNA PITA


Ovo je prelepa sočna pita za koju možete koristiti voćni fil po želji




Potrebno je
12 komada kora za pitu


fil za premazivanje kora
4 komada jaja, 2 dl jogurta, 2 čaše od jogurta šećera, 1 čaša ulja
200 grama griza i 1 prašak za pecivo
1 kilogram rendanih jabuka
za preliv
300 grama šećera i 4 dl vode, 1 kesica vanilin šećera






                       

Umutiti jaja sa šećerom, dodati jogurt i ulje, sve sjediniti da se šećer otopi. 
Na kraju dodati griz i prašak za pecivo
 Kore podeliti na tri dela po 4 kore. Tako ćete imati tri rolata.
Narendati jabuke i njih podeliti na 3 jednaka dela





Redjajte prvi rolat tako što prvu koru namažete filom od jaja, drugu, treću i 
četvrtu. Kada četvrtu koru premažete filom, preko fila rasporedite jedan od tri dela jabuka
Uvijte u rolat i stavite u podmazan pleh. Tako uradite i sa ostalim korama i filom. Ostavite 
dve kašike fila od jaja za premazivanje rolata.
Ovako pripremljene rolate stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni pecite  dvadeset do 30 minuta, 
Zadnjih desetak minuta smanjite temperaturu na 200 stepeni-
Dok se rolati peku skuvajte sirup za prelivanje i ohladite ga. Kada pita bude pečena izbockajte je čačkalicom i prelijte sirupom.
Sačekajte da pita upije sirup i onda služite.
Prijatno vam bilo





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...