za ove ukusne lepinje potrebno je
500 grama brašna tip 500
30 grama mlevenog lana
2 kašike ulja
1 kašičica šećera
soli po ukusu
1/2 kesice suvog kvasca
2,5 dl mlake vode
U vanglici prosejte brašno, dodajte lan, suvi kvasac, šećer i so, sve rukom dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
U mlakoj vodi dodajte ulje i zamesite testo.
Prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom da se masa udvostruči. Ponovo premesite, otkidajte jufkice, premesite ih i oblikujte lepinje.
Ređajte ih u podmazan pleh, izbockajte ih viljuškom, prekrijte platnenom salvetom i ostavite da narastu..
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite ih dvadesetak minuta dok porumene
Tople lepinjice uvijte u platnenu salvetu i ostavite ih malo da *predahnu*
Ove lepinje mogu poslužiti za sendviče ili ih možete poslužiti uz bilo koje glavno jelo.
Pogodne su za doručak, ručak i večeru