Sunday 12 June 2016

Slatko od trešanja







Za ovo slatko potrebno je
1 kg očišćenih od koštica, trešanja
1 kg šećera
1 limuntus

Trešnje očistite od koštica i stavljajte ih u vodu u kojoj ste otopili 1/2 limuntusa, da nebi pocrnele.
Pripremite šećer, trešnje ocedite u rešetkastoj posudi.  U šerpi u kojoj će se kuvati slatko sipajte na dno šećer, poredjajte red trešanja, ponovo šećer, trešnje i na kraju šećer.
Ostavite u frižider, prekriveno  do sutradan. Trešnje će otpustit sok i onda ih možete kuvati.



Dok se slatko kuva, možete skidati penu, možete to uraditi i na kraju, kada je slatko već kuvano. Pri kraju kuvanja dodajte šoljicu vode u kojoj ste otopili drugu polovinu limuntusa. Još kratko prokuvajte.
Slatko možete odmah sipati u tegle, možete sačekati da se ohladi, po vašoj želji



Moram da priznam da nisam baš mnogo vodila računa kod vadjenja koštica, da trešnje ostanu  * u jednom komadu*. bile su krupne, pa se po neka i prepolovila. slatko zbog toga ne gubi na ukusu. nema razloga za brigu



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...