Saturday 23 April 2016

Povrće iz rerne






Za ovo posno jelo potrebno vam je povrće po vašem izboru. Priprema se brzo, ukusno je, mislim da će vam se dopasti
Ja sam koristila

2 komada srednjih tikvica
1 koren šargarepe
1/2 korena celera
300 grama kupusa
2 veća paradajza
150 grama posnog kačkavalja
malo soli
1 kašiku sovog začina
0,5 dl ulja
nekoliko čena belog luka


Posudu podmažite uljem, tikvice oljuštite i isecite na krugove debljine prsta, posolite ih malo i poredjajte u podmazanu posudu





Kupus isecite na rezance, celer narendajte a šargarepu nasecite na tanke listiće, ljuštilicom za povrće. Dodajte sitno seckan beli luk, suvi začin, malo soli i ulje. Sve dobro promešajte i rasporedite preko tikvica.



Paradajz narežite na krugove ,  prekrijte njime povrće, preko narendajte kačkavalj, prelijte 1 kašikom ulja. Prekrijte folijom, stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni i pecite petnaestak minuta. Sklonite foliju i pecite još desetak minuta.



Poslužite toplo, lepo se slaže sa salatom od krastavaca




Prijatno












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...