Wednesday, 4 March 2015

BAKLAVA SA PLAZMOM I ČOKOLADOM

BAKLAVA SA PLAZMOM I ČOKOLADOM




  • 500 g kora za baklavu
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g mlevene plazme
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g crne čokolade
  • 200 g margarina
  • 300 g šećera
  • 3 dl vode
  •        1 LIMUN





Mlevene orahe, mlevenu plazmu, rendanu čokoladu belu i crnu sjediniti u činiji.


Kore pripremiti i odvojiti jednu koru na ivici kore koja je prema tebi rasporediti fil.


Polako motati koru u rolat i redjati u podmazan pleh.


Praviti rolate od kora i fila dok ne upotrebite sav materijal. Oštrim nožem iseći na parčad po želji.


Margarin otopiti i preliti preko isečene baklave.


Zagrejati rernu i staviti pleh da se peče 15 - 20 minuta.


Šećer preliti vodom i pustiti da proključa i da se šećer otopi, pola limuna narendati koru i iscediti u sirup, a drugu polovinu oljuštiti i iseći na sitnije komadiće i pustiti u sirup da proključa.


Pečene prohladjene baklave preliti vrućim sirupom. Služiti posute rendanom čokoladom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...