Monday 4 April 2016

Posna heljdo pizza



Posna heljdo pizza




Prvi put koristim brašno od heljde, nije ga bilo kod nas u prodavnicama, juče sam napravila izvanrednu, ukusnu, posnu Pizzu

Potrebno je za podlogu

200 grama heljdinog brašna
200 grama običnog brašna
1/2 praška za pecivo
1/2 kašičice soli
0,3 dl malinovog ulja
2 dl vode
za fil

150 grama kečapa 
2 struka mladog crnog luka, 
100 grama mariniranih šampinjona
100 grama dimljenih papalina
100 grama posnog kačkavalja
1 kašika  maslinovog ulja
vezica Rukole


Zamesite testo od navedenog materijala, podmažite tepsiju i rukama rasporedite testo, viljuškom izbockajte testo



Preko testa prvo premažite kečap,onda crni luk, zatim šampinjone, dimljene papaline


Preko svega narendajte kačkavalj i prelijte kašikom ulja
Stavite u zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta, dok porumeni


Preko pečene pizze, pospite svežu Rukolu i uživajte u predivnim ukusima














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...