Monday 25 May 2015

MUSAKA od povrća i sira












Volim da pripremam jela za čiju je pripremu potrebno malo vremena. Ovo je jelo koje se priprema za tridesetak minuta. Povrće polako pristiže i treba ga maksimalno koristiti.
Potrebno je
Jedna tikvica
1/2 kg smrznutog kineskog mešanog povrća
1 dl. ulja
150 grama domaćeg kravljeg sira
Soli po ukusu
1 kašika sušenog povrća
Za preliv
3 komada jaja
2 dl. kisele pavlake
Tikvicu oprati i preseći na polovinu po dužini. Iseći je na ploške, sud u kome ćete spremati jelo podmazati uljem i poredjati na dnu tikvice koje ste prethodno malo posolili. Prelijte ih kašikom ulja, preko tikvica rasporedite mešano kinesko povrće koje ste prethodno odmrzli i ocedili.Prelijte kašikom ulja i malo posoliti.
Krišku domaćeg tvrdog sira narendati preko povrća, naliti šoljicom vode i prekriti folijom, Peći na 200 stepeni dvadesetak minuta                               
Umutiti jaja sa pavlakom i preliti preko zapečenog povrća, vratiti u rernu još desetak minuta da se zapeče

Služiti toplo uz salatu po želji



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...