Monday 10 December 2018

Posna štrudla sa batat krompirom






Za ovu ukusnu štrudlu, potrebno je

300 grama gustog pirea od narandžastog batat krompira
2 dl mlakog sojinog mleka
200 grama šećera
1 dl ulja
1/2 kocke kvasca
rendana kora od 1 pomorandže
600 grama brašna
za fil
2 šolje džema od kajsija
100 grama suvog groždja
50 grama urmi
100 grama lešnika

Po potrebi šećera u prahu za posipanje

U mlako sojino mleko  otopiti šećer, dodati kvasac., sve lagano mešati da se otopi i kvasac. Prosejati brašno u posudi gde ćete mesiti, u brašno dodati pire od batat krompira i narendanu koru narandže. Dodati i ulje, promešati sa brašnom i zamesiti sa pripremljenim kvascem.
Ostaviti prekriveno folijom na toplom mestu da se udvostruči testo.



Tako nadošlo testo premesite i podelite u dva dela. Razvijte koru za štrudlu, premažite je džemom od kajsija



Za fil, potopirte groždje da nabubri, dodajte seckane urme i krupno mlevene lešnike. Rasporedite fil preko džema..

Tako uradite i sa drugom korom. Zavijte kore u rolate.


Podmažite pleh i položite rolate. Premažite ih mešavinom vode i ulja i ostavite  na toplom da narastu.




Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, prvih desetak minuta, onda smanjite na 180 stepeni. Pri kraju pečenja prekrijte pleh alu folijom da ne pregori. Zavisi od rerne, pecite duže vreme da vam štrudla ne bude gletava






Pečenu štrudlu, prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se prohladi. Secite,pospite šećeromu prahu i uživajte u predivnom ukusu i mirisu






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...