Saturday 18 February 2017

Softane ćufte







Za ovaj ukusan ručak, koji se brzo priprema, potrebno vam je

400 grama mešanog mlevenog mesa
1 jaje
100 grama prezli
malo praška za pecivo
4 čena belog luka
2 kašika svinjske masti
4 glavice crnog luka
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
1 kašičica soli
1 koren Batat slatkog krompira
vode po potrebi
začine po ukusu

U mleveno meso razbijte jaje, kašikom izgnječite i sjedinite sa mesom, dodajte sitno narezan beli luk malo soli i prezle kojima ste dodali prašak za pecivo. Sve dobro promešajte da pripremljena masa dobije lepu teksturu i ukus
Stavite šerpu ili tiganj na vatru, kada se mast ugreje, formirajte ćufte i pržite ih. Vodite računa da vatra ne bude jaka, da ne pregore.
Upržene ćufte viljuškom vadite na tanjir. U masnoći gde su se pržile ćufte dodajte sitno narezan crni luk i pržite da porumeni, dodajte ravnu kašiku brašna, alevu papriku i krompir Batat isečen na  komade, sve malo prodinstajte, naredjajte odozgo upržene ćufte i nalijte vodom da  prekrije ćufte. Kuvajte petnaestak minuta. pri kraju kuvanja dodajte začin po želji i sitno narezan list peršuna




Poslužite toplo uz salatu po svojoj želji



Mi smo imali salatu od turšije sa  zelenim i crnim maslinkama prelivenu maslinovim uljem






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...