Wednesday 6 July 2016

Hrskavci







Za ove brze hrskave zalogaje,potrebno je






                         
     




  • 2 paradajza
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 100 g posnog kačkavalja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 5 komada kora za pitu
  • 1 prstohvat soli

  • Crni luk očisti i iseći na polumesece
  • .Paradajz iseći na kriške.
  • Kačkavalj narendati na sitno rende.
  • Ulje sipati u šoljicu i četkicom premazati pleh u kome će se hrskavci peći. Uzeti jednu koru za pitu pa je četkicom premazati uljem do polovine, preko premazane strane posuti kašiku kačkavalja preklopiti drugom stranom ne premazane kore pa još dva puta ponoviti postupak, tako da dobijete trakicu. Dobijenu trakicu makazama presecite na 4 jednaka dela. Na tako dobijene korice stavite prvo parče luka koga ste prethodno malo posolili, preko luka parče paradajza i preko paradajza malo rendanog kačkavalja.


Od pet kora dobićete 20 hrskavca. Kada sve završite, stavite u rernu da se propeku petnaestak minuta dok porumene.




Služite sa pavlakom ili sirom, jogurtom













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...