Monday 14 November 2016

Batat-čips sa lignjama





Moj drugi recept za igricu

Ajme, koliko nas je"


Volim sva jela koja se brzo pripremaju, ne oduzmu vam mnogo vremena, uz dobru salaticu imate ručak, za najviše pola sata.

Uz ovaj čips od batata možete servirati bilo koju vrstu ribe, ako hoćete posno jelo,  ili bilo koje meso, za mrsno jelo.

Meni je za 3 osobe bilo potrebno

1 batat od 300 grama
1 dl. ulja
300 grama gotovih kolutića od lignji



U tiganj zagrejati ulje, prvo ispržiti kolutiće lignji. Pržene lignje poredjati na kuhinjski papir kako bi se ocedilo suvišno ulje.
Oljuštti i oprati batat, osušiti kuhinjskom salvetom, iseći na tanke ploške, pa u ulju gde su se pržile lignje, kratko sa jedne i druge strane isržiti batat


Prženi čips-batat, redjati na kuhinjski papir da se ocedi suvišno ulje











Salatica po mom ukusu, vi napravite i poslužite, onu koju vi volite










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...