Saturday 31 October 2015

Manastirska - kupus salata




Ovu salatu pravila sam po receptu Kristine Gašpar, devojke od koje sam *ukrala* puno novih
ideja i recepata. 
Ja sam malo izmenila recept, dodala sam Lisnati kelj, ili Livadski kupus, seme sam dobila od drage Dubravke Belogrlić, posejala u svojoj bašti i koristim ga maksimalno u raznim jelima i salatama, dodala sam i šećer jer volim slatko-kiseli ukus salate
Potrebno je 
1 kg kupusa
100 grama šargarepe
1 vezica lisnatog kelja-Livadskog kupusa
100 grama ulja
100 grama alkoholnog sirćeta
1 kašika soli
3 kašike šećera
1 kašika sitno rendanog rena

Kupus izrezati na krupnije komade kelj oprati, šargarepu i ren narendati


Sve sastojke sjediniti, u većoj tegli poredjati komade kupusa i listove kelja pa preliti pripremljenom mešavinom i tako naizmenično dok utrošite sav materijal


Odozgo staviti rešetku, prekriti teglu gazom i ostaviti tri do 4 dana da odstoji, posle tog vremena služiti salatu


                                                             


Ako volite možete posuti i alevu papriku preko salate, jako je ukusna i mirisna, meni se baš dopala



Možete napraviti i sa većom količinom, srazmerno količini kupusa, dodajte i začine










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...