Thursday 28 April 2016

Posna šarena pita









Post se bliži kraju, ali je sutra Veliki petak, dan  kada skoro svi hrišćani jedu posnu hranu. Za one koji vole slane posne pite evo recepta
Potrebno je
1/2 kg kora za pitu
4 struka mladog crnog luka
2 srednje šargarepe
300 grama šampinjona
1 dl. ulja
malo soli
malo bibera
1 šoljicu kisele vode



Upržite kratko narezan crni luk, dodajte rendanu šargarepu i na listiće narezane šampinjone. sve upržite, dodajte so i biber.
Prohladite malo i redjajte pitu.
Jednu koru premažite mešavinom kisele vode i malo ulja, preko nje stavite drugu koru. Rasporedite dve kašike fila. levu i desnu stranu preklopite do sredine kore. preko sastava, rasporedite još jednu kašiku fila i umotajte koru.


Ponavljajte tako dok utrošite sav materijal. Kore redjajte u podmazan pleh. Na kraju premažite kore mešavinom kisele vode i ulja.
Pecite, dvadesetak minuta dok pita porumeni, na temperaturi od 220 stepeni

 Gotovu, pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom, sačekajte da se malo prohladi i služite se. 









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...