Thursday, 24 March 2016

Krompir sa Sremušem iz rerne



Krompir sa  Sremušem

iz rerne



Jutros na pijaci pronadjem Sremuš, biljka, čiji miris i ukus podsećaju na beli luk. Dobra je za pripremu salata, kao dodatak ili samostalno. Volim njen miris i ukus i evo tako,  danas  sam napravila divan ručak. Uz zelenu salatu, prava gozba u vreme Posta

Za pripremu ovog ukusnog  posnog jela potrebno Vam je

600 grama krompira
1 vezica Sremuša
1 glavica crnog luka
1 dl ulja
1 kašika sušenog povrća
1 kašika C začina
malo soli
1 šoljica vode



oljuštiti krompir, oprati i iseći na ploške, dodati začine i so, sve promešati




                            Sremuš oprati i iseći na rezance, crni luk oljuštiti i iseći na rebarca



                                             Pomešati oba luka i malo posoliti

Dodati   krompiru, preliti uljem i sve kašikom izmešati,  podmazati posudu u kojoj će se krompir peći




 i rasporediti masu u posudi. Sa strane lagano sipati šoljicu vode. Prekriti folijom i staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni.  Kada je jelo skoro kuvano, skloniti foliju i ostaviti u rerni još desetak minuta da se zapeče





Poslužiti toplo uz zelenu, ili salatu po Vašoj želji



















EUPHORBIA MILI-BOŽJI TRN



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...