Krompir sa Sremušem
iz rerne
Jutros na pijaci pronadjem Sremuš, biljka, čiji miris i ukus podsećaju na beli luk. Dobra je za pripremu salata, kao dodatak ili samostalno. Volim njen miris i ukus i evo tako, danas sam napravila divan ručak. Uz zelenu salatu, prava gozba u vreme Posta
Za pripremu ovog ukusnog posnog jela potrebno Vam je
600 grama krompira
1 vezica Sremuša
1 glavica crnog luka
1 dl ulja
1 kašika sušenog povrća
1 kašika C začina
malo soli
1 šoljica vode
oljuštiti krompir, oprati i iseći na ploške, dodati začine i so, sve promešati
Sremuš oprati i iseći na rezance, crni luk oljuštiti i iseći na rebarca
Pomešati oba luka i malo posoliti
Dodati krompiru, preliti uljem i sve kašikom izmešati, podmazati posudu u kojoj će se krompir peći
i rasporediti masu u posudi. Sa strane lagano sipati šoljicu vode. Prekriti folijom i staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Kada je jelo skoro kuvano, skloniti foliju i ostaviti u rerni još desetak minuta da se zapeče
Poslužiti toplo uz zelenu, ili salatu po Vašoj želji