Wednesday 3 October 2018

Šarena tegla














                                                            




Za ovu šarenu teglu zapremine 1, 5 litara, potrebno Vam je


800 grama ljutih papričica u raznim bojama
350 grama krastavčića ili krastavaca
150 grama mladih bamija
1,5 ravnih kašika soli
4 kašike šećera
6o milil. jabukovog sirćeta
vode po potrebi

Operite povrće pod mlazom vode, papričicama otklonite drške




Išupljite krastavce kako biste ih napunili bamijama




Ako  Vam nedostane bamije, punite papričicama, kao ja što sam uradila




Najteži deo je pakovanje-punjenje tegle. Potrudite se da bude što šarenija i lepša.
Kada teglu napunite povrćem, sipajte preko povrća  so, šećer, sirće, možete dodati i malo bibera u zrnu.
Preko povrća stavite plastičnu rešetku ali lagano, ne pritiskajte puno povrće.
Nalijte vodom da prekrije rešetku. Zatvorite metalnim poklopcem, čvrsto. Proverite okretanjem tegle naopako, da li ste lepo zatvorili teglu.
Pasterizujte na klasičan način. U lonac prvo na dno postavite truleks ili platnenu salvetu, onda postavite teglu i nalijte hladnom vodom do poklopca. pustite da vri, najviše 5 minuta od početka vrenja.
Ostavite da se tegla ohladi u loncu. Ohladjenu teglu obrišite i odložite na hladno mesto



Uživajte u prelepim ukusima ovog povrća






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...