Sunday 18 September 2016

DAGNJE SA POVRĆEM I BATAT-SLATKIM KROMPIROM






Za ovo ukusno posno jelo, potrebno je priprmiti sledeće namirnice

1/2 kilograma svežih ili smrznutih dagnji
1 glavicu crnog luka
1 crvenu  i 1 belu papriku
1 manju tikvicu
 1 koren narandžastog i 1 koren ljubičastog slatkog krompira
1 dl ulja
100 grama brašna, 50 grama prezli
malo luka vlašca
soli po ukusu
nekoliko čena belog luka

Potrebno je prvo svaku dagnju uvaljati u mešavinu brašna i prezli, prethodno dagnje malo posoliti i spuštati ih u zagrejano ulje. Pržiti sa obe strane da porumene.
Ne ulju gde su pržene dagnje, propržiti oljušten i na krugove isečen batat. Pržiti dok omekšaju uz dodatak 1/2 šoljice vode





Zatim prodinstati tikvicu isečenu na kružiće, crni luk i obe paprike isečene na rezance. Malo posoliti, zatim povrće dodati uz pržene dagnje. Lagano promešati


Preko jela posuti narezan luk vlašac i poslužiti








Ovo ukusno i hranljivo jelo  pripremićete brzo i lako, sigurno će vam se dopasti njegov ukus. Boje su prelepe, složoćete se  samnom






Uz ovo jelo poslužiti ovaj ukusni hleb od integralnog i heljdinog brašna













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...