Sunday 22 May 2016

Čoko-Menaž-voćne bombonice





Za ove ukusne bombonice potrebno je
1/2 kg očišćenih trešanja
200 grama šećera,
2 dl vode
1 kašika soka od limuna
300 grama menaž čokolade
50 grama maslaca


Očišćene trešnje stavite u posudu, dodajte šećer, vodu i sok od limuna, pustite da vri desetak minuta da trešnje malo omekšaju.
 U šolji  sa malo vode, otopite kesicu želatina, dodajte u trešnje, stalno mešajući. Ne dozvolite da proključa.
 sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi


Pripremljenu masu sa trešnjama sipajte u kalup za lizalice
Ostavite u frižider  da se želatin stegne.

Voćne bombonice poredjajte na rešetku i prelijte ih Menaž čokoladom koju ste otopili sa maslacem



  
Čokolada se brzo steže jer su bombonice hladne, ova kombinacija je odličnog ukusa.  Ovo može biti i posna poslastica, ako umesto maslaca u čokoladu dodate ulje























JAGODICA BOBICA








Za ovu tortu koristila sam isti recept kao za Snežne šapice sa trešnjama, samo sam umesto  keksa *snežne šapice* koristila štrudluice sa smokvama i višnjom i umesto trešanja, koristila sam jagode.

Potrebno vam je
2 kutije štrudlica Medela
1/2 kg jagoda ako je sezona svežih, koristite sveže
mogu se koristiti i smrznute
200 grama šećera
7 dl vode
2 pudinga od jagode
50 grama maslaca ili margarina
1 kesica šlaga


Očišćene ili zamrznute jagode nalijte vodom i dodajte šećer. Stavite na vatru da se kuva desetak minuta, za to vreme  dva pudinga sa malo vode razmutite, postepeno  dodajte u jagode koje se kuvaju, neprestano mešajući. Kuvajte minut-dva da se puding skuva, sklonite sa vatre, dodajte maslac, stalno mešajući.
Ja sam koristila silikonski kalup, preporučujem i vama. Poredjajte polovinu štrudlica prelijte filom od jagoda,




Odozgo poredjajte ostalu polovinu štrudlica. Ostavite u frižider da se stegne.
Kada se fil ohladi i stegne izvadite tortu na tacnu. Premažite je umućenim šlagom odozgo i sa strane

                                                  Odozgo je ukrasite jagodama




Sačekajte izvesno vreme da štrudlice omeknu  i opuste se od šlaga, secite po želji














Verujte mi na reč, ukus je prelep, smokva, višnja i jagoda, probajte, jednostavno i brzo se priprema








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...