Friday 26 June 2015

MENAŽ MAGIJA

MENAŽ MAGIJA





  • 200 g Menaž čokolade
  • 130 g putera
  • 200 g svežih malina
  • 200 g šećera
  • 250 g kesten pirea
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 2 kašike svežih ribizli
  • 2 kašike svežih malina
  • Menaž čokoladu otopite sa 80 g maslaca na pari.
  • Pripremite silikonski kalup za mafine u obliku cvetića. Premažite dva cvetića jednim slojem čokolade i ostavite u fružider da se stegne, ponovite postupak još dva puta.


Stavite maline sa šećerom i kuvajte da dobijete gustinu džema. Sklonite sa vatre i umešajte 150 g kesten pirea. Umutite da masa bude penasta. Ostavite u frižider da se ohladi.

100 g kesten pirea sjedinite sa 50 g maslaca i dve kašike šećera u prahu. Umutite viljuškom kako biste dobili penasti krem.
U kalupe sa čokoladom prvo sipajte po 1 kašiku svežih ribizli...

..odozgo dodajte maline.

Preko voća rasporedite krem od kesten pirea. Protresite kalupe da se krem slegne preko voća.

Preko krema sipajte fil od malina i kesten pirea.
Odozgo prelijte ostatak otopljene Menaž čokolade. Ostavite u frižider na neko vreme da se cvetići ohlade.
Servirajte ohlađeno uz dodatak svežih ribizli i malina, po želji.


                                                       





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...