Wednesday 7 December 2016

Dedini brkovi sa smedjim šećerom i djumbirom






Ovaj recept je moja ulaznica za igricu Ajme koliko nas je u kojoj je domaćica Dubravka a namirnica je
Djumbir

Recept je jednostavan i ne treba puno para da biste se sladili   ovim kolačima.  priprema se brzo, za pola sata već se možete poslužiti


1 blok lisnatog testa od 300 grama
150 grama smedjeg šećera od šećerne trske
1 kašičica mlevenog djumbira
1 kašićica ulja za podmazivanje pleha





Pospite šećer da prekrije radnu površinu, preko stavite blok odmrznutog lisnatog testa, odozgo pospite ponovo šećer i oklagijom razvlačite testo u duži pravougaonik. Kako razvlačite testo, tako dodajete šećer.. Neka bude debljine 2 mm. Preko šećera pospite mleveni djumbir. i oklagijom lagano predjite da se djumbir upije u testo


Oblikujte rolat sa obe strane lagano motajući testo sa leve i desne strane, prema sredini


                          Secite parčiće debljine po vašoj želji, ja sam sekla na 1cm debljine, 


                                     lagano svaku presečenu stranu uvaljajte u šećer


                                          Pripremljene kolačiće, redjajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, petnaestak, dvadeset minuta, dok se šećer karamelizuje




                                          Imaju prelep ukus i divan miris djumbira










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...