Friday 17 December 2021

Posna slatka vekna sa batat krompirom





 Za ovaj sladak hleb potrebni su sledeći sastojci

150 grama gustog pirea od ljubičastog batat krompira

rendana kora od 1 pomorandže

1 dl ulja

2 dl mlake vode

150 grama šećera

1/2 kesice kvasca

350 grama mekog brašna tip 400

50 grama brašna za natiranje testa

100 grama suvog voća po izboru

ako nemate batat krompir može pire od bundeve



U posudu sipajte pire od batat krompira, dodajte šećer, ulje i mlaku vodu, rendanu koru pomorandže, sve sjedinite. U brašno umešajte kvasac i zamesite testo.

Prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom da se testo udvostruči.

Nakon toga prebacite testo na pobrašnjenu površinu, premesite, razvijte pravougaonu koru. Preko kore poređajte sušeno voće.

Uvijte u obliku rolata i stavite u podmazanu modlu za štrudle ili vekne. Ostavite da  naraste, pecite na 200 stepeni desetak minuta, smanjite temperaturu na 150 jer testu treba više vremena da se ispeče.



Secite tek kada se ohladi


Ako volite slađu varijantu, pospite šećerom u prahu



Možete ih zamesiti mlekom ako ne postite




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...