Za ovu brzu poslasticu potrebno vam je
200 grama Menaž čokolade
2 kašike otopljenog putera
10 kašika kandiranog voća
8 komada smokvi iz slatka
Nisam imala kandirano voće, pa sam prvo to uradila, koristila sam Japansku jabuku i dunju.
Voće oljuštiti i iseći na sitne tanke komadiće. Ušpinovati 100 grama šećera sa malo vode, dodati usitnjeno voće i mešati na tihoj vatri da se voće dobro ukuva. Paziti da ne zagori. Kada na dnu ostane vrlo malo sirupa, skloniti sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
Otopite čokoladu uz dodatak maslaca, u hladne kalupe za mafine, sipajte po kašičicu otopljene čokolade i razlijte je do polovine kalupa. Sačekajte da se stegne.
Na dno kalupa u sredinu stavite smokvu iz slatka
Preko smokve, dodajte kašiku kandiranog voća
Nalijte toplom čokoladom i ostavite da se mafini stegnu
Od ove mase dobićete 8 mafina
Servirajte po želji, odozgo dodajte još voća, može, a ne mora
Uživajte u divnim ukusima