Friday, 11 November 2016

Voćni-čoko mafini




Za ovu brzu poslasticu potrebno vam je

200 grama Menaž čokolade
2 kašike  otopljenog putera
10 kašika  kandiranog voća
8 komada smokvi iz slatka

Nisam imala kandirano voće, pa sam prvo to uradila, koristila sam Japansku jabuku i dunju.


Voće oljuštiti i iseći na sitne tanke komadiće.  Ušpinovati 100 grama šećera sa malo vode, dodati usitnjeno voće i mešati na tihoj vatri da se voće dobro ukuva. Paziti da ne zagori. Kada na dnu ostane vrlo malo sirupa, skloniti sa vatre. Ostaviti da se ohladi.



Otopite čokoladu uz dodatak maslaca, u hladne kalupe za mafine, sipajte po kašičicu otopljene čokolade i razlijte je do polovine kalupa. Sačekajte da se stegne.


                                   Na dno kalupa u sredinu stavite smokvu iz slatka





Preko smokve, dodajte kašiku kandiranog voća



Nalijte toplom čokoladom i ostavite da se mafini stegnu



Od ove mase dobićete 8 mafina



Servirajte po želji, odozgo dodajte još voća, može, a ne mora






Uživajte u divnim ukusima

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...