Tuesday 16 October 2018

Buhtle od bundeve sa filom od malina









Nekako se potrefilo da ovaj svoj recept napišem na dan kada se obeležava Nedelja zdrave hrane. Verujte mi da je ukus u skladu
sa ovim danom.

Za ovu ukusnu poslasticu potrebno Vam je


300 grama pasirane bundeve pečenke ili muskat tikvice
2 komada jaja
150 grama smedjeg šećera
1, 5 dl ulja
1 kocka kvasca
3 dl mleka
700 grama brašna
Za fil
2 šolje džema od malina
Za premazivanje
100 grama maslaca
za posipanje 
šećer u prahu po potrebi

U mlakom mleku otopite šećer i dodajte kvasac.  Kada se otopi i kvasac, dodajte jaja i ulje i sve mućenjem sjedinite.
U posudi za mešenje prosejte brašno, dodajte pasiranu bundevu, zatim masu sa kvascem. Zamesite testo. Možda će Vam biti potrebno još brašna, jer sve zavisi kakva Vam je pasirana bundeva. Ako je redja dodajte brašno.


Ovako pripremljeno testo prekrijte folijom i ostavite na toplom da naraste.
Kada je testo naraslo, ponovo premesite i otkidajte loptice veličine po Vašoj želji. Rastanjite lopticu na dlanu i dodajte kašičicu džema.


Zatvorite lopticu i slažite u podmazan pleh. Tako ponavljajte dok upotrebite svo testo.


Otopite maslac, pa ovako pripremljene buhtle premažite. Ponovo ostavite testo da naraste. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta. Vreme pečenja mnogo zavisi od rerne. svaka domaćica zna najbolje kada je kolač pečen.




Pečene buhtle, prekrijte  kuhinjskom salvetom i sačekajte da se malo prohlade



POspite šećerom i uživajte u divnom ukusu, bundeve i maline




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...