Thursday 11 October 2018

Jadrankine SUPER kifle






Kifle su moje, po receptu gospodje Jadranke, volim tako da  po onome ko mi je dao recept, nazovem  ono što napravim po tom receptu.
Imala sam priliku da probam kifle, dopale su mi se , i evo napravila sam ih. Zadovoljna sam ukusom i izgledom. Moram da priznam da su Jadrankine lepše izgledale.  Sledeći put biće još lepše.

Za ove mekane, ukusne slane kifle potrebno je
1/2 litra mleka
1 kocka kvasca
2 cela jajeta
2 šolje od crne kafe ulja
2 kašike šećera
1 kašičica soli
1 kg brašna
za premazivanje
250 grama margarina ili 200 grama putera
1 jaje
za posipanje
seme lana i susama

U mlako mleko dodati šećer i otopiti, zatim dodati kvasac i njega otopiti. Dodati zatim jaja i ulje i mućenjem sjediniti masu.

U prosejano brašno dodati so i sve promešati. Prethodno pripremljenom masom zamesiti testo.
Podeliti testo na 6 jednakih jufkica. 






Otopite margarin. Testo ne čekate da naraste, već odmah razvijte prvu jufkicu što tanje

Premažite je otopljenim margarinom, isecite na 8  trouglova i zavijajte kiflice. Obložite pleh pek papirom i redjajte kiflice. Tako ponovite i sa ostalih pet jufkica.




Umutite celo jaje i premažite kiflice. Pospite semenkama, prekrijte folijom i ostavite na toplom da naraste.




Zagrejte rernu na 180 stepeni. Narasle kiflice stavite u rernu i pecite 15 minuta. 
Izvadite pleh i još jednom premažite zapečene kiflice otopljenim margarinom. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.




Kada lepo porumene, izvadite iz rerne, prekrijte platnenom salvetom, sačekajte da se malo prohlade i
*navalite*. Mogu   ostati sveže nekoliko dana, ako preteknu.

Zadnju jufkicu isekla sam na 16 delova, probala sam kakve će biti,ii dopadaju mi se i one





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...