Tuesday 21 March 2017

Mladenčići






Ovo je recept za sve one koji ne poste, mladenčići su sa mlekom i jajima

Potrebno je

2 dl mleka
1 dl vode
3 kašike šećera
rendane kore od pola limuna
1/2 pakovanja kvasca
 0, 5 dl ulja
3 komada jaja
500 grama brašna

U mleku otopiti kvasac, dodati šećer, sve promešati da se šećer otopi.  Umutiti dva jaja i jedan belanac, dodati u prethodnu masu, dodati i rendanu koru limuna koga ste prethodno dobro oprali. Zatim dodati vodu i ulje, sve promešajte viljuškom, sjedinite sve sastojke i zamesiti testo. Ako je potrebno dodajte još brašna, sve dok se testo ne lepi za ruke.
Pokriti testo folijom i ostaviti na toplo mesto da nadodje.
Podmazati silikonski kalup za mafine ili projice, otkidati  komadiće testa, formirati  lepinjice i stavljati ih u kalup. Premazati ih umućenim žumancetom. Ja sam preko žumanca posula malo smedjeg šećera.
Kalup prethodno postaviti na rešetku od šporeta.
Prekriti kalup salvetom i ostaviti petnaestak minuta da naraste.

Zagrejati rernu na 220 stepeni, staviti da se peče. Peći desetak minuta na toj temperaturi, zatim smanjiti na 200 stepeni. peći još petnaestak minuta. Ako je potrebno prekrijte pek papirom da ne pregore.







Možete mladenčiće premazati jajetom, tako ispeći a kasnije  pečene premazati medom










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...